Skylten som möter besökare på Stefan Lindkvists gård. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
Mullsjö

Lindkvists (MF) gård under lupp

Länsstyrelsen: ”Vi tittar på livsmedel och foder”
1:32 min

Idag inspekterades Mullsjöpolitikern Stefan Lindkvists gård av länsstyrelsen. Orsaken var det larm som kom från en veterinär om att Lindkvists djur var ordentligt smutsiga. Men vid inspektionen idag var allt i sin ordning.

Idag inspekterade länsstyrelsen Mullsjöpolitikern Stefan Lindkvists gård utanför Mullsjö. Inspektionen gjordes efter att en veterinär konstaterat att flera djur som skickats till slakt var kraftigt förorenade av gammalt gödsel.

Det var för  fjorton dagar sedan som Mullsjöpolitikern Stefan Lindkvist skickade nio ungtjurar till ett slakteri i Kalmar för slakt.

Veterinären som besiktigade djuren ansåg att sju av tjurarna var alldeles för smutsiga av gammalt gödsel, men i övrigt mådde djuren bra.

Ett meddelande skickades till Länsstyrelsen i Jönköping om bristerna och veterinären ansåg att Länstyrelsen borde göra en kontroll på Stefan Lindkvists gård utanför Mullsjö för att kontrollera hur djuren mår.

Förra veckan gjordes ett första försök till inspektion, men då var Lindkvist inte hemma. En ny planerades in tills idag. Och djurskyddsinspektör Maria Tarlowska hade inga anmärkningar.
– Det såg ut som ett skötsamt ställe.

Stefan Lindkvist å sin sida tycker det är bra att det görs inspektioner. Angående kritiken från veterinären om smutsiga djur säger han:
– Det stod ju också i kommentarerna att djuren var fullt friska och hade gott hull.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".