Hultsfredsfestivalen

Så ska festivalen räddas

1:36 min

I dag vände Musiksverige sina blickar mot Hultsfred. Hultsfredsfestivalens nya ägare, tyska FKP Scorpio, presenterade artisterna som ska rädda festivalen.

På en välbesökt presskonferens i Hultsfred satt representanter från Regionförbundet i Kalmar län, Hultsfreds kommun och det tyska bokningsbolaget FKP Scorpio sida vid sida.

– Jag tycker att det har varit en fin festival och jag har förstått att varumärket har varit väldigt stort i Sverige, säger Folkert Koopmans som leder företaget FKP Scorpio som köpt varumärket.

– Jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara om inte Hultsfredsfestivalen fick fortsätta i Sverige.

Men du har inte varit där själv?

– Nej, men jag har ett fantastiskt team som känner till festivalen väl – och jag har jobbat med festivaler länge och är van vid att plocka upp festivaler som det ser ut att gå dåligt för, säger Folkert Koopmans.

I FKP Scorpios organisation ingår Gunnar Lagerman som håller i trådarna i Sverige. Han ska nu se till att rätt band bokas.

– Vissa artister som är heta i Tyskland är inte heta i Sverige och tvärs om, säger Gunnar Lagerman till P4 Kalmar.

– Därför behövs någon med lokalkännedom så att säga.

Du har varit borta från Hultsfredsfestivalen ett tag. Känns det läskigt att försöka få den på fötter?

– Visst är det lite pirrigt. Det är ju den här perioden då man väntar på att få klartecken från flera artister och hoppas att de inte ska ha något annat för sig.

Klara artister hittills:

White Lies
Johnossi
The Tallest Man On Earth
Cut Copy
Shit Robot
Black Lips
This Is Head
Junior Boys
Darkstar
Steve Mason
Dum Dum Girls
Dan Berglund's Tonbruket
Blackbird Blackbird

Erika Norberg/P4 Kalmar

erika.norberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista