Föroreningar vid golfbanebygge

Att det har regnat så mycket under den senaste tiden har orsakat problem vid det nya golfbanebygget i Bankeryd. Vattendrag har förorenats och fiskar har dött.

Det hårda regnandet under den senaste tiden har spolat ut silt och lera från de sandhögar som är upplagda på golfbanan, och eftersom ytorna är stora, så är det också stora mängder som gått ut i Bockabäcken. Det här har också påverkat djurlivet i den mån att man har hittat ett par döda fiskar, och utsläppen har troligtvis också påverkat bottendjuren så att dom har svårt att klara sig i Bockabäcken.

Nu kräver miljöenheten på Länstyrelsen att golfklubben redovisar vilka åtgärder dom vidtagit, och vilka åtgärder dom kommer att vidta för att minska slamtransporten. Golfklubben kommer också att få beskriva vilka konsekvenser det här har fått för djurliv och markägare nedströms från golfbanan. Golfklubben håller just nu på att installera silar för att sila bort slammet i utloppet från golfbanan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista