Resor till solen nästan slut

Solresorna är snart slut och vill man resa iväg får man skynda sig.

Om du funderar på att ta solsemester utomlands för att det är så dåligt väder här hemma, ja då får du skynda dig. För det finns ont om platser kvar i sommar.

Leif Sjöberg på Vingbutiken i Jönköping tror att folk har gett upp hoppet om fint väder här hemma, åtminstone så här i början av sommaren. Efterfrågan på solresor är en helt annan när vädret är så ombytligt som det är nu och samtidigt de flesta svenskar har semester framöver.

Det finns ont om platser till alla resmål, utom då kanske Turkiet, där det fortfarande finns en hel del platser kvar. Till Mallorca t.ex. fanns det fyra platser kvar nu till helgen, när Nyheterna var inne i butiken och det ser likadant ut hela sommaren och en bit in i september. Väljer man att åka till Mallorca i augusti så finns det omkring 90 platser kvar i ett flyg som tar 450 passagerare. Men då får man också i stort sett betala fullpris. Sista-minuten-priserna existerar knappt en sådan här sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".