Besvikelse efter avslag från allmänna reklamationsnämnden

Allmänna reklamationsnämnden tar inte upp frågan om en bil som blev stulen i Nässjö trots att den hade startspärr.

Rozita Edfelt i Jönköping - som vi tidigare berättat om - har inte fått någon ersättning för sin stulna bil eftersom försäkringsbolaget menade att bilen inte skulle gå att stjäla. Och nu har hon fått besked om att hon inte får hjälp från allmänna reklamationsnämnden heller.

- Jag är jättebesviken, jag hade förväntat mig hjälp, säger Rozita Edfelt.

Rozita Edfelt fick vänta ett halvår på beslutet från allmänna reklamationsnämnden - och när det äntligen kom så stod det alltså att nämnden inte tar upp frågan.

Anledningen är att det behövs muntlig bevisning. Försäkringsbolaget hävdar att bilen - en Seat Ibiza - inte KAN stjälas. Bilen var nämligen utrustad med en så kallad startspärr, ett stöldskydd som gör att det är mycket svårt  att starta bilen utan originalnyckeln. Men Rozita Edfelt har inte sett sin bil sedan den dag förra året då hennes son hade den i Nässjö. den försvann då från en parkeringsplats - och för Rozita Edfelt är den stulen.

Torsten Palm är informationsdirektör på allmänna reklamationsnämnden:

- Vad hon kan göra är att gå till domstol för att lämna vittnesmål för det behövs i ett sådant här fall.

Men att gå vidare till domstol har Rozita Edfelt inte råd med - eftersom hon då får betala 20 procent av alla rättegångskostnader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista