Hans-Göran Johansson (C) Arkivbild, foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio
Kritiken i Värnamo

"Jag ser bara möjligheter i detta"

Det finns stora brister i hur kommunledningen styr Värnamo, det visar den kritiska revisionsrapport som P4 Jönköping tidigare berättat om. Men kommunstyrelsens ordförande, centerpartisten Hans-Göran Johansson, tar ändå kritiken med ro.

– Jag ser inte det som något dråpslag mot politiken. Man ska veta att det pågår ett bra arbete och det görs ett fantastiskt bra arbete både på tjänstemannasidan och på politikersidan varje dag. Annars hade vi inte varit 10-12:e rankade kommunen, vi hade inte varit det om det varit så jädra dåligt säger Hans-Göran Johansson.

Som P4 Jönköping tidigare berättat anser kommunrevisionen att det fortfarande finns stora brister i hur kommunstyrelsen leder verksamheten i Värnamo kommun.

Det saknas ett tydligt ledarskap och ett gemensamt mål för verksamheten och där nämnder och förvaltningar lever sina egna liv.

I det pressmeddelande som kommunen skickade ut igår har man ändå en positiv syn på rapporten - där man anser och att det är glädjande att kommunen utvecklar sig åt rätt håll och man har redan vidtagit en hel del åtgärder menar Hans-Göran Johansson´.

Bland annat har de tillsatt nya chefer, infört obligatoriska chefsutbildningar och de genomför även en stor medarbetsenkät just nu och man har infört fler täta samtal med nämndsordförandena för att få en bättre helhetssyn inom kommunen.

– Jag ser bara möjligheter i detta. Sedan tycker jag det är jättebra att någon utomstående granskar detta, våra revisorer har ju skrivit ner de här synpunkterna och tankarna sett ur deras sett att se på verksamheten.

Hur allvarliga är de här bristerna?

Jag tar till mig bristerna och synpunkterna. Nu gäller det att hitta lösningar, titta på andra arbetssätt, annan typ av redovisning, annat sätt att leda och fördela arbetet och så vidare. De ska ha ett svar på den här rapporten den 11 april och det ska de få och då måste vi ha en stragegi för hur vi ska gå vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".