Ungdomsgäng hotade och misshandlade

Fyra tonårspojkar har åtalats för en rad brott som dom ska ha begått i Jönköpingstrakten under våren. Den yngsta är bara 15 år och pojkarna är misstänkta för allt från misshandel till olaga frihetsberövande och försök till utpressning.

Åtalet mot de fyra pojkarna, den yngsta är 15 år och den äldsta 18 år, omfattar fem stämningsansökningar och totalt elva åtalspunkter.

Samtliga av pojkarna är från Jönköping, utom en 16-åring som är hemmahörande i Skåne. 16-åringen är den som är misstänkt för de flesta och de grövsta brotten. Enligt åklagaren har han bland annat tillsammans med en av de andra pojkarna, en 16-åring från Jönköping, misshandlat och hotat en pojke som polisanmält gänget. 16-åringen åtalas också för att ha misshandlat tre ungdomar under en fest i Habo i februari i år.

Samma dag ska han också enligt åklagaren ha bundit fast en 16-årig flicka vid i en container vid en skola i Bankeryd utanför Jönköping och därefter dragit av hennes byxor.
För det åtalas han för olaga frihetsberövande och ofredande.
Alla pojkarna nekar till anklagelserna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista