Arkivbild/Sveriges Radio
Innebandy

Oklart om JIK har råd att lyckas

Lars Birging: ”Vi hoppas på fortsatt god respons”
1:12 min

Både dam- och herrlaget i Jönköpings Innebandyklubb, JIK,  är på väg att nå högsta divisionen. Men för att klubben ska ha råd att ha båda lagen där krävs sponsorpengar.

– Det återstår arbete, men vi har några månader kvar och hoppas att sponsorerna i bygden fortsätter stötta, säger Lars Birging, ordförande i JIK.

Ja, det gäller att sponsorerna inte sviker om JIK ska ha både dam- och herrlag i högsta divisionen nästa säsong. I nuläget vet man inte säkert om man kan komma tvingas välja mellan de två lagen.

Lars Birging vill inte spekulera i en sådan situation.
– Vi jobbar inte alls med de scenariet, utan som det ser ut nu ska vi fixa bägge.

Men även om klubben ser positivt på framtiden finns det en risk att det blir sponsorerna som får avgöra vilket av lagen som ska få finnas i högsta divisionen.
– En del har uttryckt sig så och vi har full respekt för det; en del känner av tradition mycket för herrlaget och en del tycker det vore kul med ett damlag i högsta division, det är vi ju inte bortskämda med i Jönköping.

Bekräftelse om ifall klubben kommer att kunna ha två lag i högsta divisionen ska komma i slutet av april.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".