Ishockey

Styrelse stoppar Växjö - regler stoppar HV 71

HV-tränaren: ”Lider med tjejerna...”
1:27 min

I helgen misslyckades HV:s damishockeylag Queens att ta en plats för kvalificering till riksserien. Växjö Lakers Ladies tog den platsen - men nu visar det sig att Växjö Lakers styrelse stoppar tjejerna.

Det blir alltså inget kval för Växjö, styrelsen stoppar dem från att spela för en plats i riksserien - något styrelsen gjorde förra året också.

Det skulle kunna öppna för HV 71 Queens, som ju hamnade tvåa i serien och som logiskt sett borde ha fått ta Växjös plats i kvalet. Förbundets regler sätter dock stopp.

– Jag tycker det är oerhört tråkigt, lider med tjejerna som kämpat hela säsongen men sedan faller på målsnöret igen. Samtidigt får inte vi, som tog andraplatsen, ta deras plats så det är dubbel förlust för båda föreningarna säger Benahaz Bahabozorgi som är manager för HV Queens.

Enligt förbundets regler för inte ett lag ta ett annats lags plats i ett kval till en förbundsserie, en regel som alltså sätter stopp för HV-tjejerna.

– De är besvikna att de inte får ta den här platsen säger Benahaz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".