Peter Jutterström. Arkivbild/Sveriges Radio
Jönköping

Svårt att avsluta med paret Whelan

Peter Jutterström (M): ”Jag hoppas det inte stupar på detaljer”
1:06 min

Den hårt kritiserade flygplatskonsulten vid Jönköpings flygplats, Paul Whelan, och hans fru Carla, kommer inte överens med ägaren Jönköpings kommun om hur deras anställning ska avslutas.

Förhandlingarna kring detaljer i avtalet, som ska reglera tiden som är kvar, har kört fast och något avtal är ännu inte underskrivet. Det berättar Peter Jutterström (M), ordförande för Jönköping Airport.
– Det finns detaljer i avtalet som man diskuterar, men jag kan inte gå in på vilka nu under förhandlingen.

Kritik mot för höga löner, politiskt bråk och anklagelser om sexuella trakasserier blev till slut för mycket för den engelske flygplatskonsulten Paul Whelan och hans fru Carla som tillsammans skulle få den krisdrabbade flygplatsen på Axamo utanför Jönköping att lyfta. I januari meddelade de att de kastar in handduken.

Men turerna fortsätter för nu har det dessutom kört ihop sig när det gäller avtalet som reglerar hur paret Whelans anställning ska avslutas.

I flera veckor har Jönköpings kommun väntat på att få avtalet underskrivet, men det som såg ut att bli en formalitet har nu kört fast och parterna är inte överens. Exakt vad man bråkar om vill dock flygplatsordföranden Peter Jutterström inte avslöja.
– Men när det gäller huvuddragen så tror jag vi är överens, så jag hoppas att det inte stupar på någon av detaljerna.

Samtidigt fortsätter konsultparet att jobba för att få fler flyg till Jönköpings flygplats och där är det saker på gång.
– Men som vanligt kan jag inte säga vad, säger Peter Jutterström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".