Nu ska Tändsticksområdet bli mer levande och tillgängligt för allmänheten.Kristin Nilsdotter-Isaksson är projektledare för ett tillgängligare Tändsticksområde. Foto: Kjell Ahlqvist/SR Jönköping
Jönköping

Storsatsning på Tändsticksområdet

”Det kommer hända en hel del”
1:48 min

Restauranger, butiker, hantverkare - ja nu ska det bli liv och rörelse på Tändsticksområdet både på dag- och kvällstid. Dessutom ska hela området få sig en rejäl ansiktslyftning.

Som Tändsticksområdet ser ut idag har allmänheten från stora delar av området, men det ska det nu bli ändring på.

Man ska etablera fler affärsmässiga verksamheter, som exempelvis restauranger, hantverkare och andra för att locka besökare till området även på kvällstid.

Dessutom kommer man att lägga ny beläggning på gatorna och ta bort parkeringsplatserna på Svavelsticksgränd, som löper från Kulturhuset bort till Tändsticksmuseet. Man kommer också att anlägga planteringar för att området skall bli mer attraktivt och dessutom se över belysningen för att ljusa upp hela området.

- Ambitionen med det här är att i alla nya hyreskontrakt som skrivs är det öppettider som är affärsmässiga så att det blir ett levande område som är öppet. Det ska ske verksamhet både på dagtid och kvällar så att det rör sig mycket människor i området säger Kristin Nilsdotter-Isaksson, som är projektledare för ett tillgängligare Tändsticksområde i Jönköping.

Affärsplanen tas nu fram till och med 2013 och tanken är att projekten ska genomföras under de åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".