Mystisk storstöld i matbutik

Inga tecken på inbrott - men flera hundra tusen kronor hade försvunnit ur det låsta kassaskåpet. Den obehagliga upptäckten gjorde personalen i livsmedelsbutiken Spar i Skillingaryd i morse.

Det här var den tredje likadana, mystiska storstölden på drygt ett halvår i Vaggeryds kommun.

Exakt hur mycket pengar som fanns i kassaskåpet hos Spar i Skillingaryd när det låstes i går kväll är inte klarlagt. Men det rörde sig om flera hundra tusen kronor.

När skåpet öppnades i morse så var det tomt - frånsett några växelmynt. Polisen har inte hittat några brytmärken på skåpet eller andra tecken på att butiken utsatts för inbrott.

Värnamopolisens kriminaltekniker Bernt Ivansson säger till Nyheterna, att det är helt klart att det är någon med kännedom om skåpet och lokalerna som ligger bakom inbrottet. Men vem, det vet man ännu inte och det har naturligt nog lett till starka obehagskänslor bland de anställda.

I slutet av förra året drabbades Konsum i grannsamhället Vaggeryd av likadana mystiska stölder. Med drygt en månads mellanrum försvann vid två tillfällen sammanlagt över 200.000 kronor.

Inte heller då hittade polisen några tecken på inbrott, utan slutsatsen blev att tjuven visste hur kassaskåpet skulle öppnas. Dessa båda stölder är fortfarande ouppklarade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".