Stororder till Highland Motors

Efter konkursen i Vrigstad så går nu motorcykeltillverkaren Highland Motors en ljusnande framtid till mötes. Företaget har fått en stororder på 100 motorcyklar till USA.
Ingvar Bertholdsson är en av delägarna och han säger till Nyheterna att det framförallt är den nya motorn som fått fart på försäljningen. Det var för ett drygt år sedan, efter konkursen, som motorcykeltillverkningen flyttades från Vrigstad till Skällinge strax utanför Varberg. Sedan dess har ägarna Mats Malmberg och Ingvar Bertholdssson ägnat all tid åt att förbättra motorerna. Den stora skillnaden är att de nya motorerna istället för förgasare har ett insprutningssystem. Storordern på 100 maskiner är värd omkring 10 miljoner kronor. Just nu håller företaget som bäst på att visa upp sig i USA och enligt Ingvar Berholdsson så pekar mycket på att Higland Motors snart kommer att ha en egen återförsäljare som kommer täcka hela USA och Kanada.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista