Webbkamerorna gör det lättare för att lägga upp sexbilder och tjänster på Internet. Hemsidan på bilden har ingen koppling med inslaget. Bild:Pablo Dalence

Webbkamerorna öppnar för ny möjlighet till prostitution

I takt med att allt fler har webbkameror, har polisen upptäckt en nytt fenomen: unga flickor som mot betalning strippar i direktsändning på Internet via sin webbkamera.

Många ungdomar har hittat ett nytt sätt att tjäna pengar på - med en enkel webbkamera kopplad till datorn kan man ta betalt för att strippa för någon annan via internet.

De gör upp om betalningen medan de chattar, och lämnar ut sitt mobilnummer. Och den som vill se tjejen klä av sig överför pengar till mobilens kontantkort. När tjejen ser att kortet är påfyllt sätter hon på webbkameran och strippar för den som betalat enligt Mats Albinsson, internetanalytiker på Rädda Barnens Hotline.

- Detta är ett brott. Även om de aldrig träffas så handlar det om koppleri. Men polisen kan inte göra så mycket åt det eftersom det krävs en anmälan först. Och dessutom hinner polisen inte med Internets snabba utveckling, säger kriminalinspektör Peter Björk i Stockholm.


                                                                     Hesam Akbari
                                                            hesam.akbari@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".