Ännu ett utsläpp på Sand Golf Club. Bild:Pablo Dalence

Nya utsläpp på Sand Golf Club

Problemen med det stora golfbanebygget Sand Golf Club vid Tornaryd utanför Jönköping fortsätter. I morse brast tätningen på ett dräneringsrör, vilket gjorde att ytterliggare slam rann ner i Bockabäcken.

Idag fick Kristofer Paulsson, som är naturvårdshandläggare på länsstyrelsen, ge sig ut till Sand Golf Club ännu en gång för att inspektera det problembrabbade golfbanebygget, innan han skriver klart en anmälan till miljöåklagare. Länsstyrelsen menar att den sand som runnit ner i Bockabäcken och Domneån har föreorenat vattnet, vilket hotar djurlivet.

Anmälan skulle ha skickats iväg idag, men dagens utsläpp gjorde att han tvingades inspektera det först, för att bifoga även detta i anmälan.

Morgonens problem är nu åtgärdade, men fortsätter det att regna, så finns det risk för nya utsläpp, medger Mats Emilsson, på  Sand Golf Club.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista