Jönköping

Nya namn i flygplatstoppen

Thomas Bäuml är ny ordförande och Sten Norinder har utsetts till tillförordnad vd. Tillsammans ska de se till att Jönköping Airport utvecklas.

Två nya personer har fått topp-poster i Jönköping Airport, bolaget som driver Jönköpings numera kommunala flygplats.

Moderaten Thomas Bäuml tar över som ordförande efter Peter Jutterström. Det var efter valet i höstas som det blev klart att Jutterström skulle satsa på andra politiska uppdrag, bland annat som ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden och som särskilt arvoderad politiker med deltidstjänst i Rådhuset.

Igår utsågs hans efterträdare av styrelsen för Jönköping Airport.

Sten Norinder, som idag är chef för Destination Jönköping, går in som tillförordnad vd för bolaget från och med måndag till dess att en ordinarie vd utsetts.

Den nuvarande vd:n Hazze Sandström kommer fortsätta ansvara för flygplatsens operativa drift. Men det är inte fråga om att peta honom.
– Nej, efter att kommunen tog över flypgplatsen från Luftfartverket så har arbetsuppgifterna blivit fler och det här är en förändring som skett i dialog med Hazze Sandström, säger Peter Jutterström (M).

Destination Jönköping som jobbar med att marknadsföra Jönköping kommer att ha kvar Sten Norinder som chef, trots att han alltså går in som tillförordnad vd för flygplatsen också.
– Hans kontakter och goda renommé från näringslivet kommer väl till plats i vd-uppdraget, säger Peter Jutterström.

Rekrytering av en ny ordinarie vd påbörjas inom ett par månader.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista