Det finns jobb i Gislaved

Även om det blir en nedläggning av däckfabriken i Gislaved, så har de anställda goda möjligheter att hitta nya jobb. Den bedömningen gör arbetsförmedlingen efter en kartläggning som visar på 900 lediga jobb i närområdet.
Senare idag får facket på däckfabriken i Gislaved den rapport från löntagarkonsulterna som man hoppas ska övertyga Continentals ledning att behålla fabriken. Men även om det blir en nedläggning så har de anställda goda möjligheter att hitta nya jobb. Den bedömningen gör arbetsförmedlingen efter en kartläggning som visar på 900 lediga jobb i närområdet. Redan nu har ett 70-tal anställda hittat nya jobb. Birgitta Ahnstedt på Arbetsförmedlingen i Gislaved säger till ekot att hon är optimistisk om möjligheterna att hitta nya jobb till de anställda. Enligt henne finns fler arbetsgivare som vill nyanställa men som nu avvaktar ett beslut om nedläggning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".