VÄRNAMO

Mobbad pojke portades

1:53 min

Trots att en pojke mobbats under sju års tid så ingrep inte klubben. Däremot stängdes pojken och hans pappa av eftersom de uppfattades som hotfulla.

Ett svårt fall av mobbing har dykt upp i Värnamo Hockey. En 12-årig pojke har under sju års tid utsatts för mobbing. Det hela uppdagades när pojken och hans pappa stängdes av från klubben eftersom de uppfattades som hotfulla.

– Under alla dessa sju år som han har spelat hockey så har de psykat och mobbat honom, säger pappan.

Nu tar klubben in hjälp utifrån. SISU och Smålandsidrotten, som utbildar idrottare och ledare, ska hjälpa klubben att rita upp nya och starkare riktlinjer mot mobbing.

– Det är det vi kan göra nu, att ta hjälp utifrån, säger Jörgen Jonsson som är ordföranden i klubbens styrelse.

Varför har det inte gjorts något tidigare?

– Ja det är en bra fråga.

Smålands ishockeyförbund kan inte gå in och hjälpa klubben. De har nämligen inga riktlinjer alls mot mobbing. Det är föreningarnas eget ansvar tycker Roland Lundqvist som är ordförande i förbundet.

– Det är upp till föreningarna att reda ut det när de blir utsatta för det i sina respektive föreningar, säger Roland Lundqvist.

Sveriges Radio Jönköping

news.jkpg@sr.se
036-215 66 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista