Över 300 regnlarm till Räddningstjänsten

Det ihållandet regnet har ställt till med stora besvär i länet. Räddningstjänsten har sen igår morse jobbat med över 300 larm.

150 larm ungefär kommer från privatpersoner och då handlar det mest om översvämmade källare. Dom andra 150 rör översvämmade vägar och andra problem utomhus.

Värst drabbade är dom västra delarna av länet och framförallt dom sydvästra. Privatpersoner i Gnosjö, Gislaved och Värnamo, bland annat, har fått in vatten i sina hus och det rör sig om från ett par decimeter till ända upp till nyckelhålen.

I Gnosjö har det så kallade polishuset svämmat över och ortens polisbil fick bärgas bort.

Och ute på vägarna är det också mycket vatten. Ett 20-tal vägar är översvämmade och fyra stycken har stängts av tills vidare. Det handlar om följande länsvägar: 195: an utanför Habo, Länsväg 638 vid Vaggeryd och så två vägar utanför Värnamo: väg 558 och 801.

Vägverket uppmanar oss att ta det lugnt på vägarna idag. Det har skett flera avåkningar på grund av vattenplaningar, men inga människor har skadats.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista