Roempke stämmer JP för förtal

Hästhandlaren Lars Roempke på Visingsö stämmer tidningen Jönköpings-Posten. Orsaken är en artikel i augusti förra året där Roempke utpekades som ansvarig för plågsamma hästtransporter utomlands.
- JP:s artikel innehöll bara lögner, det finns ingen sanning i artikeln, säger Lars Roempke till Nyheterna. Han har aldrig sysslat med den här typen av transporter säger han. Genom sin advokat Sture Larsson har Roempke lämnat in en stämningsansökan där han kräver 50.000 kronor i skadestånd av Jönköpings-Posten. Tidningens ansvarige utgivare, Hans Olovsson, vill inte kommentera stämningen. En vecka efter artikeln om Roempke publicerade tidningen en dementi, trots det väljer Lars Roempke att dra Jönköpings-Posten inför domstol. - Då var skadan redan skedd. Dessutom blev jag lovad en dementi på första sidan men fick bara en liten dementi inne i tidningen, säger hästhandlare Roempke, som dessutom stämt Expressen för att även den tidningen skrivit att Roempke gräver ner döda hästar på Visingsö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista