Stulen och såld båt stals igen

En trasslig härva kring en stulen båt har nystats upp av polisen i Värnamo. Inte mindre än sju personer från Höglandet och Gnosjö är inblandade.
Förra sommaren köpte en man utanför Tranås en ny båt för nästan en kvarts miljon kronor. Men innan han ens hunnit få den i sjön så stals den. Det var ett så kallat beställningsjobb. Båten gömdes i en lada utanför Nässjö, såldes vidare för bara 20.000 kronor och kördes till Bodafors. Där såldes den på nytt, nu för nästan 30.000 kronor och hamnade i ett garage i Vetlandatrakten. Och där stals den redan stulna båten av en Gnosjöbo, som i sin tur sålde den vidare till en kompis. Han fick den åtminstone i sjön, men inte bättre än att han körde på grund och skadade båten. Polisen hittade ekipaget hemma i Gnosjöbons trädgård och kunde börja nysta upp härvan. Flera inblandade har suttit anhållna, en är häktad och sammanlagt är sju personer misstänkta för alltifrån grov stöld till häleri.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista