Madelene Johnsson Informations ansvarig för Jönköpings studentkår. Foto: Hesam Akbari

Bostadsbrist för studenter i Jönköping

Det är en månad kvar till skolstarten och redan nu är kö för bostäder när studenterna som blivit antagna för att studera på högskolan i Jönköping ringer till fastighetsbolagen i Jönköping.


Fast de byggs studentbostäder runt om i Jönköping hinner studenterna inte flytta in till skolstarten. Det är mellan 2000-3000 studenter som behöver någonstans och bo till när skolan börjar om drygt en månad men att hitta bostad är inte det lättaste.

- Vissa får bo i någon privatpersons källare eller flera får bo i en etta. Det Madelene Johnsson Informationsansvarig på Högskolan i Jönköping är orolig över är att färre ska söka till högskolan i Jönköping i tron att det ska vara svårt att få tag i lägenheter som i studentstäderna Stockholm, Lund och Uppsala.

- För tillfället ser det inte ljust ut att hitta en lägenhet till skolstarten säger 19åriga Alireza Kazemi från Borås.

Han börjar studierna i Jönköping den 18 augusti men kommer att bo tillsammans med en kompis i en etta till och börja med.

Hesam Akbari
hesam.akbari@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".