Systembolaget: Foto Hasse Holmberg Prb

Systembolaget drar ner på antalet anställda

Den dåliga försäljningen slår nu hårt mot Systembolagets anställda. Enligt systembolagets egen statistik har personalstyrkan minskat med runt två hundra i hela landet.

Nedskärningarna har hittills kunnat lösas utan uppsägningar - bland annat genom att man inte tillsatt tjänster för medarbetare som gått i pension eller slutat av nån annan anledning. Samtidigt har man också skurit ner på sommarvikariaten.

Och det är nedskärningar som märks också i Jönköpings län. I exempelvis Huskvarna var man 14 anställda för ett år sedan. Nu är man sju sedan några av de anställda omplacerats och några högskolestuderanden som bara jobbat enstaka dagar i veckan - fått sluta.

I Nässjö var man åtta anställda för ett år sedan - där är man fem i dag. Också där är det extraarbetande studerande som fått gå samtidigt som man inte ersatt tjänsterna efter några fast anställda som slutat.

Och fast det inte är aktuellt med uppsägningar i länet än så länge så kan de inte uteslutas i framtiden om bolagets dåliga siffror håller i sig, säger Lennart Agén, som är informationschef på systembolaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista