Vårdcentral i Gislaved håller hög kvalitet

Trots att det råder läkarbrist på Gislaveds Vårdcentral, så håller utskrivningen av läkemedel lika hög kvalitet som en vårdcentral med hög läkarbemanning.

Det skriver Läkartidningen i i sitt senaste nummer och menar att förklaringen är att Gislaveds Vårdcentral har apotekaren Judit Dénes på plats.

Judit Dénes har koll på Gislavedspatienternas medicinlistor; om två läkemedel påverkar varandras effekt eller om patienten kanske äter lite väl mycket av nån sort eller om medicinlistan kan rensas på nåt läkemedel som hänger kvar av gammal vana.

Och om det behövs så ringer hon upp patienten eller träffar henne eller honom på vårdcentralen för att till exempel svara på den vanligaste av alla frågor: Varför man har blivit ordinerad ett visst läkemedel.

Judit Dénes arbete var från början ett projekt som finansierades av bland annat apoteket. Men landstinget ville ha henne kvar efter projekttiden och betalar nu hennes tjänst, som blivit permanent.

Och i det senaste numret av Läkartidningen så skriver man om Gislaveds vårdcentral som trots läkarbristen där håller lika hög kvalitet vid utskrivning av recept som en vårdcentral med hög läkarbemanning och att det är tack vare samarbetet mellan dom få läkare som finns och apotekaren Judit Dénes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".