"Man måste kunna skilja på politik och religion"

Det är tragiskt att någon lämnar partiet i protest mot att ungdomsordföranden är homosexuell. Det säger Irene Lundberg som är ordförande för kristdemokraterna i Jönköpings län efter beskedet om Habopolitikern Stefan Axelssons avhopp.

- Det är viktigt att kunna skilja på politik och religion, säger Irene Lundberg.

Kristdemokraten Stefan Axelsson har fungerat som ersättare i socialnämnden i Habo under ett halvår, men nu lämnar han partiet. Orsaken är att han tycker att det faktum att KD: s ungdomsordförande är homosexuell rimmar illa med partiets familjepolitik.

Och det finns fler partimedlemmar som tycker likadant som Axelsson, men att lämna partiet är en dålig idé, säger Irene Lundberg.

- Jag har träffat ett par stycken som har gett luft åt liknande åsikter, men då är det viktigt att diskutera det här med människors lika värde.

Hon tycker att media gör en för stor ”grej” av Axelssons avhopp, men tror samtidigt att det kommer att leda till diskussioner inom KD i framtiden.

- Men partiets linje är helt klar: Alla människor är lika mycket värda, säger Irene Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista