Vaggeryd

Man drunknade - fick inte hjälp i tid

En man i 65-årsåldern omkom igår kväll efter att ha trillat ur sin kanot i Sandsjön utanför Vaggeryd. Räddningstjänsten larmades, men kom inte fram i tid. Nu ska händelsen gås igenom.

Det var en privatperson som slog larm om att en person fanns i vattnet i Sandsjön. Mannen klamrade sig då fast vid sin kanot och bedömningen gjordes att Vaggeryds räddningstjänst skulle kunna hjälpa honom.

Men just när de kom till platsen sjönk mannen under vattnet. Då larmades räddningstjänsten från Jönköping, som är de enda i länet som är utbildade på räddning under vattenytan.

Men när mannen sedan kunde hjälpas upp var det för sent.

Räddningstjänsten ska nu gå igenom händelsen utanför Vaggeryd och överväga om rutiner behöver ändras. Det säger ställföreträdande räddningschef Göran Melin till Nyheterna.

Någon livbåt fanns vid tiden för olyckan inte vid Sandsjön. Bara ställningen där livbåten borde varit placerad fanns där. Enligt uppgifter till Nyheterna är det till badsäsongen som livbåten placeras ut. Ansvaret för den har Vaggeryds kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".