Jönköpingspolisen förstärker med kollegor från Östergötland och Sörmland. Foto Fredrik Sandberg/Scanpix.
Jönköping

"Förstärkt på trafiksidan"

Polisen: ”En av årets större insatser”
1:35 min

Idag öppnar den stora bilmässan på Elmia i Jönköping. Under helgen räknar man med att runt 80 000 personer kommer att besöka mässan. Det medför en hel del trafikproblem säger trafikpolisen Ingemar Eriksson.

– Vi har börjat nu på morgonen med eget folk från länet och ganska mycket trafikutbildade poliser. Under eftermiddagen kommer vi fylla på med förstärkning från Östergötland och Sörmland och det är också med inriktning på trafiksidan säger Ingemar Eriksson.

Erfarenheten från tidigare år säger ju att det tenderar bli stökigt under påskhelgen med motormässan. Hur möter ni det?

– Vi har ju ganska många års erfaranhet och tyvärr har de senaste två åren varit stökigare än tidigare. Det innebär att vi förstärkt på trafiksidan för det har vi sett ett behov av, att snabbt kunna reagera och ha låg toleransnivå på fula körningar i stadsmiljön exempelvis.

Är det här en av de mest påfrestande helgerna för polisen i Jönköping?

– Påsken är ju förknippad med Jönköping, då kommer ju många hit så för vår del är det en av årets större insatser säger Ingemar Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".