1 av 3
David Gillek går från en allt anonymare tillvaro i AIK till stjärnstatus i Mullsjö. Foto Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.
2 av 3
David Gillek. Foto Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.
3 av 3
Innebandy

Han kan vara årets värvning

Gillek:”Det är jättekul att flytta hem igen”
6:49 min

Han är landslagsmannen som hamnade i skymundan i storlaget AIK. Nu ska David Gillek ta revansch i Mullsjö AIS.

Lagom till påsk lanserar Mullsjö sitt senaste nyförvärv inför nästa säsong i Superligan. För andra gången på kort tid snor man en spelare mitt framför ögonen på konkurrenten Jönköping.

David Gillek, 28, är en hårt arbetande anfallare som ska leda Mullsjö både på och vid sidan av plan nästa säsong.

– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna bjuda både publik, sponsorer och de andra spelarna i truppen på en sådan här värvning säger Mullsjös sportchef Jesper Axell som ser David som en långsiktig värvning.

– Han har möjligen haft en lite tung säsong men han har ändå varit med i landslaget och spelat VM. Han kommer bidra på planen med sin erfarenhet men vi ser även en oerhört stor ledare i David utanför planen som kan dra det här laget framåt i den här långsiktiga satsningen som vi gör i Mullsjö.

AIK gick bra i grundsserien men åkte mycket överraskande ut mot Falun redan i kvartsfinalen. AIK har mängder av storstjärnor och David, som är van vid mycket speltid och stort förtroende, har haft det ganska tungt den här säsongen, nu vill han ha revansch.

– Ja lite så, man vill visa innebandy-Sverige hur bra man är egentligen. Formen har inte varit jättebra, men sedan handlar det om förtroende. Det är en annan konkurrens i AIK, det är inte mycket speltid att slåss om så lite revanschlusta finns det säger Gillek, som skrivit på ett treårskotrakt med Mullsjö.

Han jagades av bland annat Pixbo och Jönköping, men valde Mullsjö.

– Det stod till slut mellan dem och Pixbo och det kändes helt rätt. Det har varit ett bra drag kring innebandyn i Mullsjö ett tag nu och de satsar. Jag får en stor roll i laget och det ska bli kul att dra det här laget med alla unga, bra spelare som finns.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".