Jönköping

Konsulterna säljer för 380000 kronor

När de omdiskuterade flygkonsulterna Paul och Carla Whelan drar sig ur ägandet i Jönköpings flygplats får de enligt avtalet 380 000 kronor för sin andel.

Paret Whelan ägde 9,5 procent av aktierna i Jönköping aírport och summan som de får tillbaka överensstämmer med beloppet de betalade för aktierna säger Björn Söderlund, stadsdirektör i Jönköping.

– Det innebär att Jönköping Rådhus AB blir hundraprocentig ägare igen och att det aktieköp som de gjorde går tillbaka, 380 000 kronor betalas tillbaka och vi har aktierna tillbaka säger Björn Söderlund.

Vad tänker ni göra med de aktierna, 9,5 procent av innehavet?

Jönköping airports styrelse och dess vd får resonera om hur man vill jobba från det här läget, vad man behöver för kompetens och på vilket sätt och så vidare.

Men ni har inte blivit brända för att använda nya konsulter?

– Jag tycker inte det, vi måste söka efter kompetens. Vi är en kommun och har inte drivit flygplats förut. Men jag tror också det kan vara nyttigt att stanna upp lite grann säger Björn Söderlund.

Flygplatsen har ju svårt ekonomiskt, klarar ni att betala tillbaka 380 000 kronor?

– Totalt sett betyder det inte så mycket, det är ju ändå en flygplats med 40 miljoner i årsomslutning. Det handlar ju om aktiekapitalet som sådant, det är inget likviditetsproblem så sett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".