Allt fler skaffar sig digitalbox

Försäljningen av digitalboxar fortsätter att öka. Företaget Boxer säljer tre gånger fler digitalboxar den här sommaren, jämfört med förra sommaren.

När det gäller markbunden digital-TV är företaget Boxer ensamma på marknaden. Företagets vd Crister Fritzson säger till nyheterna att det har varit en stadig uppgång hela året och nu i sommaren är försäljningen hittills tre gånger större än förra sommaren.

Tidigare hade man en hel del problem med piratkort till boxarna, men i våras byttes alla kort ut och ett nytt kodsystem skapades.

En del svenskar har därför fått överge sitt piratkort och det kan förklara en del av försäljningsökningen, men framförallt menar Boxers vd Crister Fritzson att ökningen beror på att det stora utbudet kanaler till ett lågt pris. Idag kostar ett 20-tal kanaler cirka 160 kronor i månaden, om man binder sig på två år.

Men man kan också köpa en digitalbox utan att abonnera på de extra kanalerna och då får man ingen månadskostnad alls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".