Fönsterfabrik stämmer Beckers på miljoner

Fönsterföretaget Modul Windows i Traryd stämmer nu färgföreteget Becker Acroma i Bellö utanför Eksjö på 8 miljoner kronor.

Anledningen är att man anser att det var fel på den färg man köpt från Beckers. Den flagnade efter bara några veckor och man därför fick måla om 7500 fönster.

Modul Windows i Traryd fick bland annat en stororder från Stockholm och en från Skottland. Företaget blev rekommenderade en ny vattenbaserad, miljövänlig färg av Beckers representant, och beställde runt 5000 liter färg och spackel.

Men ett par veckor efter man målat fönstren flagnade färgen och man fick måla om dom 7500 fönstren, något som kostat runt 8 miljoner kronor.

Becker Acromas finanschef Tomas Bergdahl säger till Sveriges Radio att det inte är nåt fel med färgen och den har använts i flera år av många andra företag utan att man fått några klagomål. Felen måste istället bero på Modul Windows egna produktionsförhållanden och att företaget har brister i sin kvalitetskontroll. 

Men Becker Acroma har ändå erbjudit fönsterföretaget drygt en miljon för att göra upp i godo. Men det kommer Modul Windows inte att acceptera.

Om det inte blir någon uppgörelse möts parterna i Eksjö tingsrätt i september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista