Nu finns det mer än böcker på bibliotekets hyllor. DVD filmer går att låna i de flesta av länets bibliotek. Foto:Pablo Dalence.

Nu satsar länets bibliotek på DVD

I nästan samtliga stora bibliotek i länet går det numera att låna DVD-filmer. Men det skiljer en hel del på lånetider och avgifter.

Sommarens dåliga väder har gjort att biblioteksbesöken har blivit rekordhöga i år. Men det finns inte bara böcker att låna, utan också filmer.

Nu satsar dessutom de flesta biblioteken på att erbjuda DVD-filmer till sina besökare. Men utlåningsreglerna skiljer en hel del mellan olika bibliotek i länet.

I Tranås, Mullsjö och i Jönköping så kostar det 20 kronor att hyra DVD:n och hyrtiden är mellan tre dagar och en vecka. Men i biblioteken i Gislaved, Gnosjö och Värnamo är det helt gratis och där kan man få låna filmerna i mellan fem och sju dagar.

I länet är det bara Sävsjö och Vetlanda som inte har DVD-filmer att låna ut för närvarande.

Och för många biblioteksbesökare kommer det som en glad överaskning att det nu, förutom böcker, också går att låna DVD filmer på biblioteket, speciellt när det är dåligt väder.

Pablo Dalence

pablo.dalence@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista