Nu vill bilskroten kalla sig för bildemonterare och marknadsföra begagnade bildelar i större omfattning. Foto:Pablo Dalence

Bilskrotföretag går samman

Bilskrotföretagen runt om i landet går nu ihop och bildar en gemensam grupp, för att marknadsföra begagnade bildelar i större omfattning.

Totalt är det runt 80 bilskrotföretag i landet som gått samman för att satsa på bättre marknadsföring, däribland fem företag här i länet.

Som det ser ut idag köper de flesta helt nya bildelar, när det faktiskt finns fullgoda alternativ hos bildemonteringen. En krockskadad bil kan komma in efter bara ett år eller några månader på vägarna. Trots att bilen i sig är oanvändbar så är stora delar av den fortfarande i perfekt skick.

En större handel med begagnade bildelar kommer att gynna konsumenterna, det menar Andres Löfgren, vd för den nystartade gruppen med huvudkontor i Jönköping. Lägre reparationskostnader för bilen ger på sikt också lägre försäkringspremier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".