speedway

Vetlanda föll i premiären

Piraternas Greg Hancock: ”Kanon för Piraterna”
2:29 min

Det var Piraterna som drog det längsta strået i en svängig premiärmatch mot de regerande mästarna Elit Vetlanda. Gästernas segersiffror skrevs till 49-41 på Vetlanda Motorstadion.

Hemmalaget Elit Vetlanda vann säsongens första heat med 4-2. Press på Piraterna - och svaret kom direkt - en 5-1:a i det andra heatet. I det fjärde heatet svarade Vetlanda med sin första 5-1:a, och tog tillbaka ledningen. 13-11 inför det femte heatet - som vanns 4-2 av Piraterna.

15-15 efter fem körda heat, och då tände Jaroslaw Hampel och Thomas H Jonasson till för hemmalaget. Raketer i luften när Vetlanda bärgade sin andra 5-1:a för kvällen.

Inför det nionde heatet hade Piraterna putsat siffrorna till 25-23, men då exploderade hemmalaget än en gång och fick med sig full pott ur heatet. Svar direkt - ny 5-1:a - signerat Piraterna och ställningen var plötsligt 31-29. Därefter växlade gästerna upp och tog kommande heat med 4-2 och jämnade ut till 33-33.

Piraterna tog kommandot om de sista heaten och gick till slut ifrån till segersiffrorna 41-49. Elit Vetlanda fick se sig slagna på sin hemmaplan i premiären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".