Foto: Pontus Lundahl/PrB

Polis söker efter rymlingar

Inatt rymde fyra intagna från Hallanstalten i Södertälje. Bland rymlingarna finns livstidsdömde Tony Olsson dömd bland annat för Malexandermorden.

Inatt så rymde livstidsdömde Tony Olsson från Hallanstalten i Södertälje. Han satt dömd för sin inblandning i fallet Malexander, där två poliser dödades efter ett bankrån i maj 1999.

Tony Olsson skall ha hotat vaktpersonal på anstalten med en pistol, hur vapnet hamnat i anstallten är för närvarande oklart. Efter att ha tagit två vakter som gislan lyckades Tony Olsson tillsammans med tre medfångar ta sig till en flyktbil som väntade utanför.

Olssons tre flyktkamrater är dömda till tolv, respektive elva och tre års fängelse för rån, misshandel, stölder och narkotikabrott.

Polisen har utfärdat rikslarm och har upprättat vägspärrar å just nu söker de efter rymlingarna bland annat med hjälp av hellikopter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista