Jönköping

Rånade två mackar med yxa

Rättegång mot yxrånare
1:27 min

I dag inleddes rättegången mot dom fyra män som står åtalade för att i mitten av mars i år för två brutala rån av bensinmackar i Jönköping.

Det var den 15 mars i år som två bensinstationer rånades under brutala former i Jönköping. Den första, Shell-macken i Huskvarna rånades vid halv tre tiden på natten. Då gick två män, beväpnade med yxa och maskerade med rånarluvor in i butiken, slog kassören i huvudet med yxan upprepade gånger så hårt att han fick en skallfraktur. Bytet blev 6000 kronor, lotter, tobak och frimärken.

Senare samma dygn, vid halv nio tiden på kvällen så slog rånarna till igen. Då var det mot Preem-macken vid Jordbron i Jönköping som rånades. Ingen skadades vid det här rånet, men enligt åklagaren hade gärningsmännen med sig samma yxa och de kom över ett liknande byte.

Natten efter så stoppades en stulen bil i Huskvarna. I bilen satt två av de åtalade. I bilen hittade man även kläder och en yxa som tros ha använts vid rånen.

Totalt är fyra män mellan 22 och 27 år åtalade för rånen. En av dom är från Huskvarna och de andra tre från Borås. En av männen ska ha varit med vid båda rånen, två andra ska ha varit med vid varsitt och den fjärde ska ha kört bilen.

En av männen har erkänt medan de övriga nekar. Rättegången fortsätter på fredag..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".