Gislaved

Mordmisstänkt på fri fot

1:46 min

Den 60-åriga kvinna som nyligen häktades på nytt som misstänkt för mordet på Gislavedsbon Ronny Falk, som hittades död förra sommaren,  har nu släppts av Göta Hovrätt. Kvinnans advokat är kritisk till hur hon behandlats.

Den 60-åriga kvinnan satt häktad flera månader i höstas, misstänkt för mordet på gislavedsbon Ronny Falk, men släpptes efter att polisen inte kunde slutföra utredningen.

- Det jag är kritisk emot är den lång tid kvinnan fick sitta utan att det hände något. Man menar att det är nya uppgifter som kommit fram men vad som är viktigt är att hovrätten inte delar åsikten om hur viktiga dom är, säger kvinnans advokat Thomas Algons.

Ronny Falk hittades död och delvis nergrävd i Vartofta utanför Falköping förra sommaren.

Då hade han varit försvunnen och efterlyst i drygt en månad.

För två veckor sedan anhölls och häktades kvinnan på nytt av Skaraborgs tingsrätt eftersom vice chefsåklagaren Marianne Aldén sade sig ha nya bevis.

- Det kom som en chock för henne. Denna gång fick hon bara sitta och titta rakt in i vägen. Fanns ingen motivering till det utan man ville bara knäcka henne, säger advokat Thomas Algons.

Kvinnans advokat överklagade då tingsrättens beslut till Göta Hovrätt som nu konstaterar att det som framkommit inte räcker för att hålla henne häktad på sannolika skäl för mord.

- Det kommer inte bli något åtal för åklagaren måste vara förvissad om att få en fällande dom för att kunna väcka åtal, ifall hovrätten inte ens tycker att det här är sannolika skäl kan jag inte säga att man kan förutsäga en fällande dom, säger kvinnans advokat Thomas Algons.