Värnamo/Gislaved

"Det är fan inte kul"

1:47 min

IFK Värnamo får klara sig utan sitt nyförvärv Vlado Zlojutro. Hans övergångspapper är, efter flera månader, fortfarande inte klara och nu har Vlado tröttnat.

-Det är en av de värsta tiderna för mig, jag bara tränar och tränar och får inte spela, senast var i Turkiet och det är två månaders sedan så det är alldeles för länge sedan, säger Vlado Zlojutro.

Gislavedsbördige Vlado Zloujutro värvades till IFK Värnamo från Hammarby till årets säsong i superettan. Vlado var dock utlånad till den spanska klubben Ontinyent CF under hösten 2010 där det blev sammanlagt 16 matcher. Och det är den utlåningen som nu är orsaken till problemet, eftersom Vlado är registrerad som spansk spelare till den sista juni.

- Det är Hammarby som gjort fel först och främst. De skulle kallat hem mig redan i januari och papprena och hade de gjort det hade det inte varit några problem, säger Vlado.

Gustaf Grauers som är sportchef på Hammarby fotboll säger dock till Nnyheterna att man redan för flera månader sedan kom överens med den spanska klubben om att riva kontraktet med utlåningen, vilket man skriftligt kommit överens om och även skickat till svenska fotbollsförbundet. Men Enligt Gustaf är det det spanska förbundet som satt käppar i hjulet och inte vill släppa ifrån sig Vlados spelarlicens och Vlado själv tycker att alla inblandade skyller på varandra.

- Någonting måste hända, nu i helgen kommer det bli sex matcher på raken, det är fan inte kul alls, säger Vlado Zlojutro.  

Nyheterna har försökt nå Svenska Fotbollsförbundet utan att lyckas.