Innebandy

Lokomotiven ska dra Mullsjö

2:10 min

När sportchefen talar om sitt lag säger han att det finns två lok som ska dra laget nästa säsong. Det ena är ett av de hetare nyförvärven i innebandy-Sverige. Det andra loket är en rutinerad, men halvskadad, spelare som knappt spelade alls förra säsongen.

I veckan blev det klart att David Ahlmark från Uppsala tar över som tränare för Mullsjö AIS i innebandyns superliga.

Idag träffade han truppen för första gången och trots att han inte flyttar ner förrän 1 augusti - och först då på allvar kan börja forma laget - så är han inte orolig för att inte hinna i tid.

– Vi har två stycken fystränare som tar hand om hela försäsongsträningen så jag känner mig ganska trygg. I augusti när jag kommer hit ska vi direkt gå in i hallen och börja med den taktiska biten säger David Ahlmark.

Men känns det inte sent att komma in först i augusti?

Nej det tycker jag inte. Dels är ju laget relativt format redan sedan tidigare och den taktiska biten kommer vi ändå hinna med utan problem. Vi har ju ändå 1,5 månad på oss säger David Ahlmark som vill förändra Mullsjös taktiska spel.

– Det jag sett av Mullsjö i år har de spelat ett annat spel än det jag vill ta med mig. De har spelat ett styrspel, som i och för sig är helt okej, men det är inte mitt spel. I slutändan vill jag egentligen spela en totalinnebandy där man kan spela med hög press över hela plan och spela väldigt sevärt. Men vi kommer börja bakifrån och i början kommer nog folk att tycka att vi är lite defensiva och tillbakadragna säger Ahlmark som vill komplettera laget i defensiven - helst med en stark defensiv back som kan vara riktigt tuff och hård i försvarsspelet.

När Mullsjös sportchef, Jesper Axell, talar om sitt lag pratar han om två lokomotiv som ska dra laget. Det ena är nyförvärvet David Gillek, det andra är Andreas Elf - en spelare som länge dragits med skador och som missat mycket på grund av ett sargat knä.

– Jag opererade korsbandet för ett år sedan och det gick väl inte så bra som jag hade hoppats förra säsongen. Nu har de varit inne och tittat i det igen för fem veckor sedan och fixat minisken och lite brosk. Nu tror jag det är färdigstädat så nu har jag tänkt att börja träna igen säger Elf. Han vill dock, vis av tidigare erfarenhet, inte säga när han kan vara tillbaka i spel.

Du har ju varit med ett tag, hur känns laget?

– Det är ju ett ungt och talangfullt lag, det är nog inte många andra lag i Sverige som har den talangen som vi har. Men det krävs mer, det krävs rutin och en bra mix. Men jag tycker att när vi fick in Gillek så fick vi spetskompetens, hjärta för klubben och rutin i ett paket.