Idag kom domarna i Knutby-målet

Den 27-åriga barnflickan från Vaggeryd, Sara Svensson, dömdes idag till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för mord och två försök till mord. Hon har vid rättegången erkänt gärningarna.

Mordet gäller pastor Helge Fossmos andra hustru som dog i januari i år och mordförsöken gäller dels paret Fossmos granne Daniel Linde, dels det tillfälle då Sara Svensson angrep Fossmos fru med en hammare.

Pastorn Helge Fossmo döms till livstids fängelse för anstiftan av mord och anstiftan av försök till mord i januari. Däremot döms han inte för mord på sin förra hustru som hittades död i badkaret.

Uppsala tingsrätt säger i domen att det finns ”märkliga och för pastorn mycket besvärande omständigheter” kring detta dödsfall. Men enligt tingsrättens bedömning kan det inte uteslutas att de skallskador som pastorn hustru dog av uppkom genom att hon föll.

Tillsammans ska Sara Svensson och Helge Fossmo betala skadestånd på närmare 800.000 kronor, bl a till den beskjutne Daniel Linde och pastorns barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista