Polisen utreder bedrägeri och förskingring

En Jönköpingskvinna har anmält till polisen att hon ända sedan 1997 utsatts för bedrägeri av en man i bekantskapskretsen.

Mannen har skrivit över sina bilar på kvinnan, vilket gjort att hon blivit skyldig pengar för bilskatt, försäkringar och p-böter. Senast kom det ett krav från kronofogden på 5.000 kronor på obetalda skulder. Men den här gången anmäler alltså Jönköpingskvinnan den skyldige mannen.

En anställd i restaurangbranschen i Jönköping misstänks för förskingring. Den anställde misstänks ha försnillat ungefär 10.000 kronor under juni månad i år. Händelsen ska nu utredas av polis.

Flera ridsadlar har försvunnit från Vaggeryds Stallgård den senaste tiden. Polisen har fått in en anmälan om att en sadel värd 12.000 kronor försvann mellan tisdag och onsdag. Men det är fler personer som drabbats den senaste tiden, utan att man haft inbrott på Stallgården.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".