Lasso

Plats för samtal om cancer

9:09 min

Hasse Karlsson från Bankeryd fick besked om sin cancersjukdom för sex år sedan och är just nu mitt inne i en cellgiftsbehandling. Han är en dem som öppnar upp för samtal om cancer.

På den nystartade hemsidan "Samtal om cancer" berättar både män och kvinnor om alltifrån hur det var att få beskedet och hur det var att få behandling till vilka konsekvenser det får för samlivet och för de anhöriga.

Det är filmaren Peter Kruse från Stockholm som filmat de cancerdrabbade och fångat deras berättelser, berättelser som är grunden i hemsidan  En av de som berättar om sin sjukdom är Hans Karlsson från Bankeryd.

Det var en fullständig chock att få ett sådant besked. Det gjorde att man faller rätt ner, det finns varken hängslen eller livrem som hjälper. Man ramlar bara rätt ner för cancer är så oerhört värdeladdat säger Hans, som själv drabbades av prostatacancer.

Jag tycker att det är så oerhört viktigt att förmedla till andra om hur jag upplevt den här situationen och hur jag hanterat det och framför allt att låta de människor som är nydrabbade få prata ut. Kvinnor pratar ofta med kvinnor men det gör inte män på samma sätt.