Jönköping

135 liter bröllopssprit godkändes

En 24-årig man från Jönköping förde in 135 liter sprit och nästan 1400 liter starköl till Sverige. Ändå frias han från anklagelserna om smuggling.  Den unge mannen hävdade nämligen att den avsevärda mängden alkohol var till hans bröllopsfest.

Mellan 550 och 600 personer var bjudna till festen och det var gäster som tycker om att dricka sprit, enligt 24-åringen. 

Men mycket kring det påstådda bröllopet var oklart. Det fanns ingen begäran om hindersprövning, sångaren som skulle uppträda uppgav fel datum och det var oklart om hyra av lokal.

Oklarheterna tillsammans med de stora mängderna alkohol talar för att mannen tänkt sälja den vidare. Men det är inte ställt bortom allt rimligt tvivel att de 135 literna sprit inte var till en bröllopsfest. Därför frias Jönköpingsbon. Enligt reglerna får man införa obegränsade mängder alkohol till Sverige om det är avsett för privat bruk.

24-åringen får nu tillbaka alkoholen som varit tagen i beslag. Och bröllopet som ställdes in på grund av att det inte fanns någon alkohol vid tillfället i höstas ska nu hållas i juni, med lika många gäster som planerat.