Superettan

Ny hemmaförlust för J-Södra

2:23 min

Noll gjorda mål och två raka förluster på hemmaplan. Det är J-Södra facit och det var nog många som hoppades på bättre spel efter helgens 4-2-seger borta mot Ängelholm.
- Ånyo gjorde vi en för dålig första halvlek, precis som mot Degerfors, och det har man inte råd med. Efter att Falkenberg fått 1-0 var de svårspelade, sade J-Södras coach Hans Lindbom.

Båda lagen hade formerat styrkorna för en kamp på mittfältet och det slaget vann Falkenberg. Halläningarna var lite aggressivare och tog fler löpningar.

På så sätt bröt Falkenberg mönstret och efter ett rappt anfall kunde gästerna göra 1-0 genom Erik Johansson i första halvlek.

J-Södra hade svårt att ta sig igenom det kompakta mittfältet och skapade väldigt lite i den andra halvleken.

Istället kunde Falkenberg göra 2-0 i den andra halvleken på straff genom Stefan Rodevåg. I samma veva drabbades J-Södras Sheriff Suma av en frilägesutvisning, efter att han kommit i kontakt med en fri Christoffer Carlsson i straffområdet.

Falkenberg vann välförtjänt och visade att man är klart mycket bättre än tabelläget anger. I Superettan är tendensen att alla kan slå alla.

- Det är vÅtvidaberg som är stabilast. Det är väl en svaghet att serien är så jämn, men samtidigt en styrka att spelarna vet att man kan slå vilket lag som helst men också förlora mot vem som helst, sade Lindbom.