1 av 2
Misshandeln inträffade i Huskvarna strax före midnatt. Foto: Tobias Marbenius
2 av 2
Polisen kunde gripa en misstänkt gärningsman en knapp timme senare. Foto: Tobias Marbenius
Huskvarna/Nässjö

Man blev stucken när fest spårade ur

Avspärrningen vid Sandgatan i Huskvarna är fortfarande kvar efter den grova misshandeln inatt. Och i Nässjö arbetar polisen med ett annat misshandelsfall där en 17-åring oprovocerat blev nedslagen.

En man i 50-årsåldern blev inatt misshandlad med kniv eller annat stickvapen i en lägenhet i Huskvarna. Brottet skedde strax före midnatt i samband med att en fest i lägenheten spårat ur. Polisen har genomfört en teknisk underökning på platsen, som fortfarande är avspärrad. Flera vittnen från festen har hörts och ytterligare förhör hålls nu under dagen.

40-åring anhållen

En misstänkt gärningsman gripas i närheten av brottsplatsen i Huskvarna. Den 40-årige mannen sitter nu anhållen misstänkt för grov misshandel. Mannen i Huskvarna vårdas nu på Länssjuhuset Ryhov i Jönköping, där man inte vill lämna ut några uppgifter om hans tillstånd.

Misshandeln i Huskvarna var ett flertal misshandelsfall och bråk i länet inatt. Även en våldtäkt har anmälts.

Fler misshandelsfall i länet

En 17-årig pojke fick föras till sjukhus efter att ha blivit påhoppad och sparkad utanför det tillfälliga tivolit i Nässjö. Orsaken till misshandeln ska ha varit att gärningsmännen ville ha hasch och när de inte fick det gick de till attack. Polisen ser allvarligt på misshandeln som var helt oprovocerad. Gärningsmännen är dock fortfarande på fri fot.

Vid Vätterstranden i Jönköping och vid Viadukten i Värnamo har män blivit nedslagna och så misshandlade att dom behövt sjukhusvård. I Värnamo har en man kunnat gripas för brottet. I Jönköping finns en utpekad man som är skäligen misstänkt.

Ung kvinna våldtagen

Vid ett-tiden inatt var ett storbråk på uppsegling i centrala Vetlanda. Ett stort antal män hade samlats men det hela kom av sig när polis anlände till platsen.

Polisen utreder också en våldtäkt i länet efter att en ung kvinna anmält i natt att hon blivit utsatt, men man vill inte berätta närmare om det fallet just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".