Svår bussolycka

En svår bussolycka inträffade vid halv tretiden i eftermiddags på E4 utanför Mantorp. Enligt polisen är en buss från Swebus med 44 passagerare inblandad. - Vi har fått in det som att flera personer är svårt skadade. En del personer har förts till universitetssjukhuset i Linköping, men vi vet ännu inte exakt hur många skadade det är, säger William Ring, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland till TT. Polisen uppger att inga andra fordon än bussen var inblandade, bussen var på väg söderut.
Enligt SOS Alarm i Norrköping är fjorton ambulanser, två akutbilar och räddningstjänst på olycksplatsen. Trafiken i södergående riktning på E4 vid Mantorp är avstängd och polisen dirigerar om trafiken. Flera bussar har kallats in för att evakuera passagerare från olycksbussen. Det är oklart hur många som skadats och hur allvarligt, men enligt de första uppgifterna från polisen har troligen ingen omkommit. - Det är kaotiskt på platsen men inga uppgifter om döda har inkommit, säger Lars Delleskog vid Linköpingspolisen. - Vi antar att bussen kommit norr ifrån om den inte kört igenom räcket, säger Delleskog. Det rådde mycket hård vind och nedsatt sikt vid olycksplatsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista