Mördat tidningsbud i Skövde var student i Jönköping

Den 22-årige man som mördades i Skövde för en vecka sen var student på Högskolan i Jönköping.  Det var när 22-åringen delade ut tidningar i Skövde som han mördades. Beskedet om hans död har chockat många av studenterna i Jönköping.

-Vi känner att detta är oehört tråkigt och vi känner mycket för familjen, säger Petri Salonen, ordförande för studentkåren i Jönköping.

Den 22-årige studenten kommer från Skövde, men läste på internationella handelshögskolan i Jönköping. Det var för en vecka sen som han hittades död på en cykelväg i Skövde. Senare samma dag anmälde en 21-åring själv sig till polisen och han har nu häktats, på sannolika skäl misstänkt för mordet på studenten. Den häktade mannen hade skador på kroppen och sa sig inte minnas mer än att han på något sätt varit inblandad i ett bråk på platsen där 22-åring sen hittades död. I mordutredningen kan nu DNA-analys få en avgörande roll. DNA-Analysen kan nu ge svar på om hur många som fanns på platsen när 22-årige jönköpingsstudenten mördades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista