Nadinas syster får komma till Sverige

Storasystern i familjen Imamovic, som avisades från Sävsjö till Bosnien för drygt ett år sedan, får nu återvända till Sverige för att studera.

27-åriga Edina Imamovic, syster till den ögonsjuka bosniska flickan Nadina, får nu komma till Sverige igen.

Familjen Imamovic avvisades under uppmärksammade former från Sverige till Bosnien för drygt ett år sedan, efter att ha bott i Sävsjö under två och ett halvt år. Yngsta dottern i familjen Nadina, var i Sverige för att få vård för sin svåra ögonsjukdom. Men familjens fick ändå avslag på sina nio ansökningar om uppehållstillstånd.

Efter avvisningen sökte storasyster Edina tillstånd för att studera i Sverige, men nekades på grund av att hon bedömdes sakna ekonomi för att klara sig här i landet. Beslutet överklagades till Utlänningsnämnden, som nu beviljar tillstånd för studierna.

En av grunderna för det ändrade beslutet är att Edina Imamovic klargjort att hon inte tänker stanna i Sverige när hon är klar med sina studier, det här uppger TV 4 Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista