Företagarna i länet jobbar mest i landet

Företagarna i Jönköpings län arbetar flest timmar i hela landet. Länets företagare arbetar i snitt 54 timmar i veckan. Det är nästan sex timmar mer i veckan än vad småföretagarna i resten av landet arbetar, visar en undersökning som Svenskt Näringsliv har gjort.

En svensk småföretagare arbetar i snitt 48,3 timmar i veckan. Men det finns stora regionala skillnader. I Dalarna och Stockholm jobbar företagarna mindre, runt 45 timmar och företagarna i Västmanland jobbar minst, med 44,4 timmar i veckan.

Dom riktiga arbetsmyrorna finns i Kronobergs och framförallt i Jönköpings län som toppar listan. Här ligger snittet på 54,4 timmar i veckan, tio timmar mer än Västmanlands län.

Att vara egenföretagare kräver hårt arbete, långa dagar och många gånger helgjobb. Men det är inte alltid självvalt. Loris Ivas driver Bankeryds gatukök utanför Jönköping tillsammans med sin make och hon skulle vilja arbeta mindre och få mer tid till famjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista