1 av 3
Två gripna ligger ner på en gräsmatta strängt bevakade av polis. Foto: Pablo Dalence.
2 av 3
En av de gripna förs till polisbilen en dryg halvtimme efter gripandet. Foto:Pablo Dalence
3 av 3
Här på Rosenborgsgatan i Huskvarna hittades flyktbilen. Foto: Henrik Gustavsson.

Två gripna i jakten på rymlingar i Kaxholmen

Strax efter klockan halv tre idag greps två män i Kaxholmen utanför Huskvarna i jakten på rymmarna från Norrtäljeanstalten. En av dom är Mårten Tammiharju. Den andra är den person som sen ett par dagar är anhållen i sin frånvaro misstänkt för främjande av flykt, olaga hot och vapenbrott- och som också äger flyktbilen.

Jakten fortsätter nu på dom andra rymlingarna och eventuella medhjälpare som kan finnas med. Bilen som dom misstänkta använde, en grå BMW, har hittat i centrala Huskvarna parkerad nära Rosengallerian.
Vid tolvtiden på söndagen såg ett vittne när tre män i den grå BMWn försökte tanka i Ölmstad utanför Gränna. Vittnet larmade omedelbart polisen som koncentrerade sökandet til Kaxholmen där alltså två personer greps.

Tre män satt i bilen utanför Gränna och vittnet larmade omedelbart Jönköpingspolisen. Kontrollen av registreringsnumret visade att det handlade om den bil som använts vid fritagningen av de tre internerna från Norrtäljeanstalten. Vid Kaxholmen, övergav två av männen den grå BMWn som polisen alltså letat efter, och greps alltså vid halv tre-tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".